วันพุธที่ 30 มกราคม พ.ศ. 2556

GHDEMFBHR5HN

Reise tips med små barn

Med Airline reisende i dag er det så mye mye mer en annerledes som det brukte og da være, i dag så er der en hel del med regler samt også da en hel del med sikkerhets rutiner og en masse prosedyrer.

Med Airline reisende i dag er det så mye mye mer en annerledes som det brukte og da være, i dag så er der en hel del med regler samt også da en hel del med sikkerhets rutiner og en masse prosedyrer. Spessielt med da foreldre som da reiser med dem alle små barna, hele flytrafikken i dag kan være vanskelig og også kan bli også da ett sant mareritt for mange viss man ikke her er forsiktig. Det er mange som blir også da tvunget til og forlate flyet i desse dager.


I alle desse dager også bruker ikke mange folk sunn fornuft når dem reiser med fly så difor er der også nå veldig så strenge regler innen Reisemed fly. Når man skal reise med da fly er det noen goe ting man bør tenke på for og gjere da flyreisen din så problemfri som mest mulig. Det er også da mange mange forskrifter om hva man har lov og ha med seg om bord i flyet og grensa for da hand væsker er da 2 gram. Som for eksempel da brystmelk til gullklumpen, denne her grensen gjelder ikke, man kan hele tiden ta med seg noe melk i posen til da flyreisen er over og man har kommet frem. Brystmelken må også hele tiden da holdes da adskilt fra andre væsker, og også det er viktig og si til sikkerhets personellet hva denne vesken innholder og hvorfor dette er veldig så nødvendig. Når det gjelder da unntaket så gjelder da dette kun for det aller så høyeste største beløpet som da kan da være da helt nødvendig da for din fly reise, slik att man ikke heller kunne ta med seg 4 liter for eksempel da brystmelk i 2 eller da en 3 timers fly reise.

For alle dem glade foreldre med små skrikende barn som hele tiden bruker forsatt alle desse bleier, man kan ta med seg da typen wipes bleieer, samt også da små flasker med da vann og også da ikke minst baby olje og alle andre nødvendige ting. Pass på att dem flaskene er bare mellom 2 gram eller da mindr, ikke ta med deg dem flasker som er da halvt tomme. Dersom da ditt barn er en liten baby, er det også alltids også lurt og ta med seg leker eller da bøker som for eksempel ole brumm for og da holde ham med selskap på den lange reisen. Også helt siden da 9/11 ulykken skjedde har sikkerheten også blitt meget så høy. Som da sjekkpunkter er nå blitt betydelige tregere, og alle dem reisende fly passasjerer må nå være på da innen flyplassen en hel masse timer tidligere, så hele tiden også hold gullklumpen din noe og underholde tiden på, så går denne reisen som en lek.


Kilde : http://www.webartikler.com 

วันพฤหัสบดีที่ 24 มกราคม พ.ศ. 2556

Strandhopping i gjestfrie Thailand

Det er først etter jul at vi nordmenn virkelig oppdager hvor lang vinteren kan være. Etter at høytiden er over, kan det nesten virke som om nettene blir enda lengre. Mange søker derfor mot varmere strøk, og stadig flere har oppdaget at "smilets land" i Asia er et forlokkende reisemål. Landet kan dessuten by på slående vakker natur, en rik og spennende kultur, og kulinariske opplevelser i verdensklassen. Og du trenger slett ikke blakke deg på reisen: Hvis du bestiller en pakketur med fly og hotell, kan du få ganske rimelige reiser til Thailand.

Det er mange grunner til at Thailand har blitt så populært. Først og fremst har vi det behagelige klimaet, og i sør sammenfaller den behagelige (og regnfrie) årstiden med vår hjemlige vinter, fra november til april. Det er derfor ikke rart det er her hovedstrømmen av turister reiser, og da særlig til Andaman-kysten. Her finner du kritthvite strender, svale bølger og en avslappende livsrytme. Men Thailand er også svært variert som turistland, og her kan alle finne noe som passer for seg. Impulsive ryggsekkturister og strandhoppere kan bo på rimelige overnattingssteder og spise fabelaktig gatemat for en slikk og ingenting, mens de mer bedagelig anlagte kan bo på luksushoteller for en pris som ligger langt under den man er vant til hjemmefra. Dette er også et land som passer både for de som ønsker en aktiv ferie, og de som først og fremst er ute etter avslapping. Reis rundt fra sted til sted, fra øy til øy, eller bli bedre kjent med et sted; ri på elefantryggen gjennom jungelen og utforsk det spennende livet under vann, eller nyt solen og strandlivet i ditt eget tempo. Valget er ditt.

Ettersom turismen til Thailand har økt, har det thailandske kjøkken også gjort sitt inntog i vesten. Maten er en opplevelse både for øyne og gane, og i tillegg til å inneholde mange spennende smaker, er det også en svært sunn diett. Og selv om chili, limesaft og sitrongress er et viktig innslag i thailandsk mat, er slett ikke all maten sterk – og de imøtekommende thailendere mildner mer enn gjerne på maten til glede for litt forsiktige tilreisende.

En annen grunn til at vinterkalde nordboere flokker til Thailand, er menneskene som bor her. Thailendere er verdenskjente for å være svært imøtekommende og hyggelige, og som tilreisende får man alltid en varm velkomst som gjør at man føler seg mer som en gjest enn som turist. Samtidig er det viktig å huske på å gjengjelde høfligheten. Thailendere misliker støyende og brautende oppførsel, og det slås strengt ned på offentlig røyking og forsøpling. Thailendere setter også pris på at tilreisende behandler og omtaler nasjonale symboler, som buddhismen, munker og kongefamilien, med respekt. Da legger du grunnlaget for et virkelig, varig vennskap.


Kilde: artikkeldatabase.com

วันอังคารที่ 22 มกราคม พ.ศ. 2556

Reise til Island

Akkurat nå foregår de årlige festspillene i Reykjavik. Festivalen er en av nord Europas eldste og mest respekterte kunstfestivaler. Formålet med festivalen er å markedsføre Islandsk og internasjonal kultur gjennom ulike kunstformer. På programmet står konserter, teater, utstillinger, dans og opera.

Akkurat nå foregår de årlige festspillene i Reykjavik. Festivalen er en av nord Europas eldste og mest respekterte kunstfestivaler. Formålet med festivalen er å markedsføre Islandsk og internasjonal kultur gjennom ulike kunstformer. På programmet står konserter, teater, utstillinger, dans og opera.

Reykjavík Arts Festival
Festivalen varer fra 15. – 31. Mai 2009. På disse to ukene vil spennende begivenheter finne sted på gatene, i teatrene, operahus, museum og gallerier. Noen utstillinger vil også forekomme Dette varierte programmet vil berøre nesten alle aspekter av kunst, men musikken vil være spesielt viktig i år. Blant annet kommer den Amerikanske sopranen Deborah Voigt, til Háskólabíó konserthus mot slutten av festivalen. Reykjaviks kunstfestival har snart holdt på i 40 år. Framt til i 2002 var det festival annet hvert år, men siden 2004 har det blitt arrangert festival hvert år.

Naturopplevelse
I tillegg til kulturelt påfyll kan Island som alltid tilby fantastisk natur året rundt. Utvalget av utflukter og aktiviteter er stort. Man kan gå flotte spaserturer blant geysirer og vulkaner, oppleve naturen med en islandsk hest eller benytte en leiebil for å nå fram til de største av Islands naturperler. På Island kan man oppleve alt fra majestetiske isbreer til abstrakt kunst, øredøvende fossefall og fantastisk klassisk musikk.

Aldri har det vært billigere på Island
Hvis du har planer om å reise til Island er dette et svært godt tidspunkt. Islandsk valuta har den seneste tiden rast i verdi, noe som betyr at vi får mye igjen for pengene. Av den grunn er det mange som mener at finanskrisen på Island vil føre til en øket strøm av turister til denne magiske øyen.

Kilde : http://www.webartikler.com 

วันจันทร์ที่ 21 มกราคม พ.ศ. 2556

8 ting du ikke visste om Thailand

Thailand har en sterk plass i nordmenns hjerter som en yndet ferieplass. I 2009 var det nesten 200.000 nordmenn som valgte Thailand som sitt fremste feriemål. Men, det er ofte mange ting man ikke helt skjønner i Thailand. Visste du for eksempel dette om smilets land?

Thailand er blitt et yndet ferieland for norske turister på tur. Trass i uroligheter i landet øker stadig tallet på norske turister som ønsker seg en tur til Thailand. Ofte er det også slik at de som har vært der en gang gjerne kommer tilbake og tilbake og tilbake gang på gang. Langt de fleste drar til steder som Phuket, Koh Samui, Pattaya eller Hua Hin. Dette er helt typiske turiststeder og man får ofte samme opplevelse som om man hadde tatt en tur til en annen typisk sydendestinasjon. Dårlige show, høyt priset mat og drikke, strender og hotell. Men, det blir stadig flere som også søker seg bort fra disse typiske turistdestinasjonene og velger andre feriesteder i Thailand. Det finnes til og med nordmenn som driver resort i Isaan (nord-østlige Thailand) og plasser som Chiang Mai, Chiang Rai og Ayutthaya (Thailands tidligere hovedstad) kan også anbefales på det varmeste. Thailand oppleves for mange som både eksotisk og veldig annerledes enn norge, i forhold til de mere normale charterdestinasjonene. Dette kan nok også stemme. Går man Thailand litt mere ettertrettelig i sømmene finnes det faktisk mye som er veldig ulikt det som er normalt for en traust nordmann.

Visste du dette om Thailand?

1. Frem til 1913 hadde kun et fåtall thailendere offisielle fornavn, og ikke bare kallenavn.

2. I følge thailandsk lov kan en mann kreve medgiften (sin sod) tilbakebetalt om det skulle vise seg at fruen ikke er jomfru når bryllupet inngås.

3. Thailand er innehaver av verdens minste hangarskip. "Chakri Naruebet" har kapasitet til 10 fly, kostet 7 milliarder baht å bygge og fikk sin jomfrutur i 1997.


4. I 1939 ble det innført påbud om å reise seg når nasjonalsangen spilles.

5. I følge en australsk undersøkelse er thaiene de som ser mest tv i verden.

6. I følge thailandsk media er tidenes mest besøkte kongelige hendelse på verdensbasis da Kong Bhumiphol feiret 60 år, og ca. en million mennesker kom for å hylde ham.

7. I 2000 kunne man kjøpe en ny bil med bare én thailandsk seddel. Da ble det produsert en serie med 500.000 baht-sedler i forbindelse med Kongen og Dronningens 50-års bryllupsdag.

8. James Bond-filmen "The Man With the Golden Gun" var den store døråpneren for utenlandsk turisme til Thailand. Etter at filmen ble vist i 1974 ble Thailand på kort tid overstrømmet av millioner av turister fra hele verden som ville besøke de naturskjønne stedene.


Kilde  : http://www.webartikler.com

PhuketMyhome

วันพฤหัสบดีที่ 17 มกราคม พ.ศ. 2556

Flyv til Koh Samui og dyk på koralrev

Et af de mest populære steder i Thailand for danske turister er øen Koh Samui. Mange af de lokale siger kun Samui. Dette er den anden største ø efter Phuket som også er en stor favorit blandt turister. På Koh Samui bor omkring 50.000 mennesker, men så har man ikke talt alle de turister som opholder sig på øen med.

Der er mange strande i Koh Samui, men måske er den mest populære og berømte Chaweng Beach, som er beliggende på den østlige side. Omkring stranden er der mange restauranter og barer. Hvis du ønsker en strand, hvor der sker meget skal man rejse til Chaweng Beach. Vil du have det en smule mere roligt og du har måske dine børn med på ferien, så passer Lamai Beach også godt. Den er mindst lige så god, og den er også placeret på østkysten. Hvis du rejser over til den vestlige side af øen, så kan stranden Taling Ngam Beach anbefales. Koh Samui har mange forskellige muligheder for sine gæster, hvis du bliver træt af at kun ligge ved swimmingpoolen.

Er du f.eks. interesseret i dykning, så er Koh Samui perfekt. Der er masser af forskellige rejsearrangører, som arrangerer ture, så du kan dykke på de bedste koralrev. Hvis du ikke har dykkercertifikat fra tidligere er der mulighed for at tage kurser og de fleste udbydere tilbyder deres kunder at leje udstyr. Hvis du i stedet er interesseret i at spille golf, er der flere golfklubber, f.eks. Bo Phut Hills Golf og Santiburi Samui Country Club. Begge er af høj klasse og kan anbefales.

Der er mange seværdigheder i Koh Samui, men måske er den mest berømte Buddha-statuen Wat Phra Yai, som ligger på øens nordøstlige del. Statuen er placeret i et stort tempel.

Klimaet er meget varmt, og der er behagelige temperaturer hele året rundt. I regntiden, fra maj til december, vil det naturligvis regne. På grund af det kolde vintervejr hjemme i Danmark, så er de fleste skandinavere her i vintermånederne. Den gennemsnitlige temperatur i Koh Samui er omkring 30 °C året rundt, men fra april til august er det noget varmere.

Det kommer mange fly til Koh Samui, for på øen finder man også en lufthavn. Mange kommer med fly fra Bangkok, hvor de fleste har et stop. Turen fra Bangkok tager omkring 45 minutter, så det er ikke så langt. At der er en lufthavn letter betydeligt, så du ikke bliver nødt til at rejse med bus og båd. Det betyder at øen er populær hos især familier med børn, seniorer og yngre voksne.

Kilde  : http://artikelguiden.dk

วันพุธที่ 16 มกราคม พ.ศ. 2556

Gode reisemål i Thailand

Thailand er uten tvil det mest populære reisemålet i Asia blant nordmenn, og hadde ikke flyreisen vært dobbelt så lang som til Kanariøyene, hadde landet kanskje toppet listen totalt sett også. Thailand kan by på det meste fra eksotisk kultur, flotte storbyer, endeløse sandstrender og et veldig behagelig klima. Her kommer litt om noen av de beste reisemålene i Thailand.
Bangkok er for mange inngangsdøren til Thailand, men kan tilby mye mer enn det mange opplever på sine to til tre dager på vei videre. Denne storbyen har alt! Mennesker fra hele verden møtes i Bangkok, og med alt som finnes fra før, blir denne metropolen en pulserende og nesten elektrisk by som aldri sover. Her kan du oppleve markeder og templer. Det flytende markedet og Grand Palace er noen eksempler som bør besøkes på din neste tur til hovedstaden i Thailand. En tur gjennom gatene i en tuk-tuk er vel også obligatorisk for å kjenne på byen. Spis middag i 77 etasje på Sky Bayoke Hotel, med en fantastisk utsikt over denne verdensbyen, og fyll opp din tomme koffert med klær fra et av de tusen forskjellige shoppingsenterne som Bangkok har.
Hvis du reiser til Thailand for å sole og bade, er det vanskelig å komme utenom Phuket. Denne feriedestinasjonen har egentlig alt for de som søker en ferie i vannkanten. Hva med elefantsafari i jungelen, båtturer til James Bond Island, snorkling blant korallrev eller se og bli sett i Patong. Kata Beach er favoritten til mange norske turister, og dette feriestedet passer perfekt for familier som reiser med barn. Her finner du ikke noe særlig natteliv, men langgrunne strender og et trygt og godt miljø. For de som vil oppleve Thailand by night, er Patong ikke langt unna med sin Bangla Road og aktiviteter av ymse slag.
En times båttur fra Phuket ligger paradisøya Phi Phi. Dette er muligens en av de flotteste øyene i hele verden, og den berømte filmen The Beach ble i sin tid spilt inn her. Selve øya er formet som en slags H, med strender på begge sider. Lagunen på nordsiden er perfekt for å ligge å flyte i timesvis, med en snorkel som det eneste utstyret. En vandring gjennom jungelen opp til utsiktspunket er heller ikke å forakte. Da får du virkelig se hvor flott og spesiell denne øya er. Andre aktiviteter er en tur i en longtailbåt eller en kajakk rundt øya, og dermed finne sin egen private strand for en dag.
Dette er bare noen få av de stedene du kan reise til i Thailand. Om du planlegger en to-ukers tur med koffert eller en tre-måneders tur med ryggsekk, har du i hvert fall mye og se fram til. God ferie til Thailand.

Kilde  : http://www.webartikler.com