วันพฤหัสบดีที่ 24 มกราคม พ.ศ. 2556

Strandhopping i gjestfrie Thailand

Det er først etter jul at vi nordmenn virkelig oppdager hvor lang vinteren kan være. Etter at høytiden er over, kan det nesten virke som om nettene blir enda lengre. Mange søker derfor mot varmere strøk, og stadig flere har oppdaget at "smilets land" i Asia er et forlokkende reisemål. Landet kan dessuten by på slående vakker natur, en rik og spennende kultur, og kulinariske opplevelser i verdensklassen. Og du trenger slett ikke blakke deg på reisen: Hvis du bestiller en pakketur med fly og hotell, kan du få ganske rimelige reiser til Thailand.

Det er mange grunner til at Thailand har blitt så populært. Først og fremst har vi det behagelige klimaet, og i sør sammenfaller den behagelige (og regnfrie) årstiden med vår hjemlige vinter, fra november til april. Det er derfor ikke rart det er her hovedstrømmen av turister reiser, og da særlig til Andaman-kysten. Her finner du kritthvite strender, svale bølger og en avslappende livsrytme. Men Thailand er også svært variert som turistland, og her kan alle finne noe som passer for seg. Impulsive ryggsekkturister og strandhoppere kan bo på rimelige overnattingssteder og spise fabelaktig gatemat for en slikk og ingenting, mens de mer bedagelig anlagte kan bo på luksushoteller for en pris som ligger langt under den man er vant til hjemmefra. Dette er også et land som passer både for de som ønsker en aktiv ferie, og de som først og fremst er ute etter avslapping. Reis rundt fra sted til sted, fra øy til øy, eller bli bedre kjent med et sted; ri på elefantryggen gjennom jungelen og utforsk det spennende livet under vann, eller nyt solen og strandlivet i ditt eget tempo. Valget er ditt.

Ettersom turismen til Thailand har økt, har det thailandske kjøkken også gjort sitt inntog i vesten. Maten er en opplevelse både for øyne og gane, og i tillegg til å inneholde mange spennende smaker, er det også en svært sunn diett. Og selv om chili, limesaft og sitrongress er et viktig innslag i thailandsk mat, er slett ikke all maten sterk – og de imøtekommende thailendere mildner mer enn gjerne på maten til glede for litt forsiktige tilreisende.

En annen grunn til at vinterkalde nordboere flokker til Thailand, er menneskene som bor her. Thailendere er verdenskjente for å være svært imøtekommende og hyggelige, og som tilreisende får man alltid en varm velkomst som gjør at man føler seg mer som en gjest enn som turist. Samtidig er det viktig å huske på å gjengjelde høfligheten. Thailendere misliker støyende og brautende oppførsel, og det slås strengt ned på offentlig røyking og forsøpling. Thailendere setter også pris på at tilreisende behandler og omtaler nasjonale symboler, som buddhismen, munker og kongefamilien, med respekt. Da legger du grunnlaget for et virkelig, varig vennskap.


Kilde: artikkeldatabase.com

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น